Ať to vysvětlí! Nacher udeřil na Rakušanovy peníze z Kypru. Není se na co vymlouvat

18.12.2021 10:45 | Zprávy

Už nyní předvádí vládní koalice dvojí metr. Poslanec Patrik Nacher (ANO) tvrdí, že co bývalá opozice kritizovala, už nyní dělá stejně nebo ještě hůř. A to její vláda ještě ani nezačala. Čekal výrazné změny k lepšímu, nová řešení a vize, které jsou v krizi potřeba, ale nevidí nic z toho.

Ať to vysvětlí! Nacher udeřil na Rakušanovy peníze z Kypru. Není se na co vymlouvat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

„Noví ministři na mě působí jako politici, kteří jsou ne úplně připraveni na převzetí zodpovědnosti. Jsou mezi nimi velké rozdíly a nedá se to paušálně říci o všech, ale na to, že jsme tady poslední dva roky viděli občas i destruktivní působení opozice, která říkala, jak má na všechno recept, očekával bych jak ve Sněmovně, tak i v médiích konkrétní návrhy, konkrétní recepty a změny. Stále se to však pohybuje na úrovni předvolební rétoriky, takových obecných floskulí, a to mi přijde trochu málo,“ zhodnotil poslanec Patrik Nacher. Pětikoalice, která postavila volební kampaň na nabídce změny k lepšímu, dělá prý nyní ještě ve větší míře to, co sama v opozici kritizovala.

„Ať už se bavíme o počtu funkcí jako je počet místopředsedů ve Sněmovně, o odbornosti nominanta nebo o politických dovednostech a manažerských zkušenostech nominanta... všechno, co slibovali, že nebudou válcovat opozici, že budou transparentní, tak bohužel vidíme, že místo změny, kterou se prezentovali a kterou si Česká republika zaslouží, došlo ke změně opačné. Zaregistroval jsem, že se mají vrátit političtí náměstci (ministrů) v mnohem větší míře než předtím. Představte si, jak by to bylo za hnutí ANO, kdyby ministři měli více než jednoho politického náměstka? Teď se vrátí, ale my se tváříme, že se nic neděje,“ říká Nacher.

O dvojím metru napíšu knihu

Stejně to vid i u situace kolem nového šéfa zpravodajství Českého rozhlasu. Tím měla od 1. ledna být Jitka Obzinová, ale po odporu zaměstnanců se tak nestane. „Když se podíváte na poslední situaci komentování nějaké změny na místě šéfa zpravodajství Českého rozhlasu, tak si představte, kdyby politici hnutí ANO v minulém období kritizovali, popisovali a hodnotili nějaké změny ve veřejnoprávních médiích. Dostali bychom na paškál, že ovlivňujeme personální politiku veřejnoprávních médií a ohrožujeme nezávislost. A tady to dělá celá řada politiků pětikoalice, ač by to dělat neměli,“ uvedl poslanec. Narážel tak na vyjádření předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové k celé věci.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Green Deal

Dobrý den, obracím se na vás jako na zastánce tohoto paktu nebo co to je. Můžete mi říci, kde třeba většina z nás má brát peníze na auta bez spalovacích motorů? Neměla by tedy minimálně EU lidem na nová auta nějak přispět? Myslíte si, že si je lidé u nás, kteří vydělávají kolem 20 tisíc měsíčně moho...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Několik set tisíc nábojů ztracená území zpět nevybojuje.“ Stín na Fialovu chloubu. Od zkušeného

4:44 „Několik set tisíc nábojů ztracená území zpět nevybojuje.“ Stín na Fialovu chloubu. Od zkušeného

Zakladatel společnosti Blackwater Erik Prince toho o zbraních ví dost, jak odhalil v rozhovoru s pop…